stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Archieven » Gemeentearchieven

Websites 11 - 20 van 36:

www.gemeentearchiefgemert-bakel.nl

Gemeentearchief Gemert-Bakel

Het archief beheert de archieven en collecties van de gemeente en van bedrijven, verenigingen en instellingen uit de gemeente Gemert-Bakel. Wij zorgen ervoor dat de archieven en collecties op een verantwoorde manier, onder de juiste omstandigheden, worden beheerd. Daarnaast verwerven wij archieven en collecties en maken deze toegankelijk voor een breed publiek. Bij het uitvoeren van deze taken zijn alle medewerkers gehouden aan een ethische code.


Screenshot van website

www.goes.nl/gemeentearchief

Gemeentearchief Goes

Het Gemeentearchief van Goes bewaart de oude archieven van de gemeente Goes en de voormalige gemeenten Kloetinge, Kattendijke (waaronder Wilhelminadorp), ’s-Heer Arendskerke (waaronder ’s-Heer Hendrikskinderen en Wissekerke) en Wolphaartsdijk (waaronder Oud-Sabbinge). De oudste stukken in onze collectie dateren van 1449. Het zijn niet alleen gemeentelijke archieven die deel uitmaken van onze collectie. Wij beheren ook kerkelijke archieven, archieven van verenigingen, bedrijven, politieke partijen, families en personen. Om archiefstukken te bekijken kunt u plaatsnemen in onze studiezaal. In de studiezaal kunt u ook gebruik maken van boeken uit onze bibliotheek; deze worden echter niet uitgeleend. Het raadplegen van archiefstukken is gratis. Een aantal zaken is digitaal te raadplegen op deze website: o.a. bevolkingsregisters, akten van de burgerlijke stand, foto’s, kaarten en prenten.


Screenshot van website

www.hardenberg.nl/gemeente/hardenbergs-archief.html

Gemeentearchief Hardenberg

Het Hardenbergs Archief is hét historisch documentatiecentrum voor Hardenberg en omgeving. We zijn er voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van de gemeente Hardenberg en de voormalige gemeenten Avereest, Gramsbergen, Ambt Hardenberg en Stad Hardenberg. Jaarlijks vinden vele bezoekers in het Hardenbergs Archief antwoord op hun vragen over de stad, het dorp of de streek waar zij vandaan komen. We zijn een historisch documentatiecentrum in de breedste zin van het woord. Als 'geheugen' van de streek bewaren we ruim twee strekkende kilometer archiefstukken. Het oudste document, de Akte van Stadsrechten van Hardenberg, dateert uit 1362. Wij huisvesten diverse archieven van de overheid, maar ook van particuliere instellingen en soms bedrijven. Daarnaast beschikt het Hardenbergs Archief over een uitgebreide beeldbank en een bibliotheek met regionale historische werken.


Screenshot van website

www.kerkrade.nl/wonen-en-leven/gemeentearchief_41450

Gemeentearchief Kerkrade

Gemeentearchief Kerkrade beschikt naast de overheidsarchieven ook over de parochiearchieven van bijna alle parochies van dekenaat Kerkrade. Die zijn online te doorzoeken. Daarnaast zijn er nog enkele particuliere archieven en gegevens van de parochies Afden, Merkstein en Herzogenrath aanwezig. Deze zijn niet online beschikbaar.


Screenshot van website

www.putten.nl/gemeentearchief

Gemeentearchief Putten

Sinds april 2007 heeft het gemeentearchief een eigen gedeelte op de website van de gemeente Putten. Wij stellen het op prijs om indien u vragen of opmerkingen over dit gedeelte van de website (gemeentearchief) heeft, deze per e-mail te ontvangen. Vanaf januari 2010 maakt het gemeentearchief van Putten gebruik van een beeldbank. Op de beeldbank staan sinds 13 april 2011 de pasfoto's voor de persoonsbewijzen die de bezetter in april 1941 verplicht stelde voor alle Nederlanders van 14 jaar en ouder.


Screenshot van website

sgen.schiedam.nl

Gemeentearchief Schiedam

Gedetailleerd zoeken op naam met relaties


Screenshot van website

archief.schiedam.nl

Gemeentearchief Schiedam

Adres: Stadserf 1 te Schiedam.


Screenshot van website

www.archieftholen.nl

Gemeentearchief Tholen

Het gemeentearchief Tholen beheert de archieven van de voormalige gemeenten en voorgangers in het grondgebied van de huidige gemeente Tholen. Naast de overheidsarchieven zijn in het depot ook archieven van kerken, verenigingen en particulieren opgeslagen. In het archievenoverzicht kunt u alle archieven vinden welke in het depot van het gemeentearchief zijn opgeslagen. Daarnaast worden ook veel foto's, kranten en boeken bewaard welke van belang zijn voor de geschiedenis van de gehele gemeente.


Screenshot van website

archief.venlo.nl

Gemeentearchief Venlo

Alles over vroeger, voor iedereen van nu. Het Gemeentearchief Venlo verzamelt en beheert documenten die de geschiedenis van de gemeente en zijn inwoners laat zien. Het gemeentearchief stelt deze rijke historie ter beschikking, in woord en beeld, tastbaar en online. De door ons bewaarde bronnen dragen bij aan een algemeen historisch besef en zijn daardoor een onmisbare bron voor onderzoek en reflectie. Ook vormen ze de basis van allerlei (historische) verhalen die we voor en met de inwoners van de gemeente Venlo willen vertellen.


Screenshot van website

www.gemeentearchiefvlissingen.nl/home.html

Gemeentearchief Vlissingen

De gemeente Vlissingen brengt per 1 januari 2020 het gemeentearchief van Vlissingen officieel over naar het Zeeuws Archief. Het Gemeentearchief Vlissingen fungeert als instelling voor lokale geschiedbeoefening. Behalve de stads- en dorpsarchieven van Vlissingen, Oost- en West-Souburg en Ritthem, beschikt het over vele particuliere archieven zoals die van kerken, verenigingen, bedrijven, families en personen.


Screenshot van website