Websites 21 - 30 van 30:
www.marres.nl/Patriciaat.htm
Nederland's Patriciaat 1910 - 1997
Nederlands Patriciaat. De eerste 80 delen, 1910 t/m 1997. Makkelijk op te roepen.
www.bol.com/nl/p/onderzoek-bij-het-centraal-bureau-voor-genealogie/100 ...
Onderzoek bij het Centraal Bureau Voor Genealogie
Het Centraal Bureau voor Genealogie bezit een schat aan informatie voor de stamboomonderzoeker.Wat inde studiezalen zichtbaar is van de bibliotheek en de collecties is het topje van de ijsberg. Het grootste gedeelte is opgeborgen in de depots en ligt daar te wachten tot het ontdekt wordt.Deze gids vertelt wat u van de bibliotheek en de collecties kunt verwachten en hoe u de weg hierin kunt vinden.
www.bol.com/nl/p/rampspoed-tegenslag-64/1001004009905788
Rampspoed & Tegenslag (Centraal Bureau voor Genealogie)
Een van de paradoxen bij genealogisch onderzoek is dat rampspoed en tegenslag in het verleden, in het heden tot innige tevredenheid bij de onderzoeker kunnen leiden. Onverwachte vondsten over het leven van een voorouder zijn vaak het gevolg van het feit dat die voorouder iets ergs is overkomen.
www.bol.com/nl/f/tracing-your-jewish-dna-for-family-history-ancestry/3 ...
Tracing Your Jewish DNA for Family History & Ancestry (Anne Hart)
Here's how to trace Jewish DNA specific to Eastern European Ashkenazim through a history of migrations toward a merging mosaic of communities. A perfect book for beginners in interpreting your DNA test results for family history and ancestry and taking a closer look at the founding mothers of Eastern European Jewish communities as well as the fathers.Where did the women originate? What directions were the migrations in ancient, medieval, and later times? And how did this bring about the particular DNA/genetic patterns we see today in the diverse Eastern European Jewish communities now found all over the world.Look up the genealogy of Jewish genes/DNA through 3,000 years of history. Here's how to interpret your own results. You don't need a science background to match your DNA to your most recent common ancestor who lived 250 or 100 or 1,000 years ago. Scientists speak out on the founding mothers and fathers of the Ashkenazic Jewish communities.
nehemint.nl/van_quaat_tot_erger
Kroniek van de familie Van de Poll in Montfoort in de 17e en 18e eeuw. Heet je Van de Poll, Van der Poll, Van de Pol of Van der Pol? Eigenlijk maakt dat niet zo veel uit, want tot in 1811 de vaste spelling van achternamen verplicht werd, luisterde dat niet zo nauw. Persoonsnamen werden in de 17de en 18de eeuw regelmatig op verschillende manieren gespeld, zelfs binnen één notariële akte. Ben je een Poll of een Pol, dan heb je gerede kans af te stammen van de Pollen uit dit boek. Ze leefden allemaal in Montfoort en waaierden later uit naar onder meer Harmelen, Bodegraven en Hillegom. In ‘Van quaat tot erger’ worden de generaties van deze tak van de familie Van de Poll beschreven die in de 17e en 18e eeuw in Montfoort leefden. Natuurlijk blijft er veel verborgen, maar de archieven onthullen verrassend veel over de tien hoofdpersonen, mannen en vrouwen. Hun levenswandel was kleurrijk, zeker niet altijd makkelijk en ze kleurden ook wel buiten de lijntjes. Al lezend leer je hen steeds beter kennen: Willem de ritselaar, Roeloff de bestuurder, Susanna de doorzetter, Aart de pechvogel en Nicolaas de zelfzuchtige. De kerk sprak zich nogal eens moraliserend over hen uit. De titel ‘Van quaat tot erger’ is dan ook een citaat uit de kerkenraadsnotulen. De onverzettelijkheid van de kerk droeg er zelfs toe bij dat de familie de overstap maakte naar de katholieke kerk. Om nog meer reliëf te geven aan het tijdsbeeld is de tekst over de hoofdpersonen afgewisseld met achtergrondinformatie over het dagelijks leven in de 17de en 18de-eeuw, in Montfoort en Utrecht, maar ook in de rest van de Republiek.
www.bol.com/nl/p/verborgen-verleden/9200000028910325
Verborgen verleden - Stamboomboek ( Rob van Drie)
Wie zich in de geschiedenis van zijn familie verdiept, raakt in de ban van een boeiende bezigheid. Al zoekende in de archieven komt de een na de andere voorouder tot leven. 'Verborgen Verleden', de officiële uitgave bij het gelijknamige tv-programma, is hét handboek voor iedereen die zich met genealogie wil bezighouden. Stap voor stap leidt de auteur u door archieven, langs documenten en over websites, en vertelt hij wat er nodig is om een goede familiegeschiedenis samen te stellen.
www.bol.com/nl/f/verborgen-verleden-druk-heruitgave/9200000028910324
Verborgen verleden - Stamboomboek (Rob van Drie)
Wie zich in de geschiedenis van zijn familie verdiept, raakt in de ban van een boeiende bezigheid. Al zoekende in de archieven komt de een na de andere voorouder tot leven. 'Verborgen Verleden', de officiële uitgave bij het gelijknamige tv-programma, is hét handboek voor iedereen die zich met genealogie wil bezighouden. Stap voor stap leidt de auteur u door archieven, langs documenten en over websites, en vertelt hij wat er nodig is om een goede familiegeschiedenis samen te stellen.Deze geheel herziene en geactualiseerde uitgave nodigt uit tot een ontdekkingstocht naar uw eigen familie. Ook komen de verhalen van een aantal bekende Nederlanders aan bod; onder meer Jack van Gelder, Waldemar Torenstra, Ruben Nicolai en Aaf Brandt Corstius gingen voor de tv-uitzendingen op zoek naar soms onbekende voorouders. Met verrassende resultaten - want wiens zoektocht leidt naar Nederlands-Indië? En wie blijkt af te stammen van Karel de Grote?
www.bol.com/nl/f/silsilah-maluku/39487267
Voorouders van Verre 1 - Silsilah Maluku (Ron Habiboe)
Op 22 februari 1951 stapten de eerste Molukkers in Indonesië aan boord van de Kota Inten. Dit was de eerste van twaalf scheepstransporten dat jaar. Ruim twaalfduizend Molukkers, merendeels KNIL-militairen en hun gezinnen, kwamen naar Nederland. Hun verblijf was als tijdelijk bedoeld, maar inmiddels spreekt men al van de vierde generatie Molukkers in Nederland. De eerste generatie is langzaam aan het verdwijnen en daarmee dreigt ook de kennis betreffende de herkomstgeschiedenis en de geschiedenis van de familie verloren te gaan. De laatste tijd trekken steeds meer jonge Molukkers voor korte of langere tijd naar het dorp van herkomst. Voor velen is dit het begin van een verdere zoektocht naar de eigen familie en al haar geheimen. Geboren en getogen in Nederland, maar de band met de Molukken blijft. Dit boek is voor hen, maar ook voor al diegenen die om andere redenen geïnteresseerd zijn in Molukkers in het algemeen en de familiegeschiedenis in het bijzonder.
www.bol.com/nl/p/zo-orden-je-het-familiearchief/9200000096083001
Zo orden je het familiearchief (Carla van Beers)
Deze Handleiding is bedoeld voor degenen die orde willen scheppen in een berg familiepapieren. Je wilt er voor zorgen dat je opgeborgen documenten ook weer terug kunt vinden. Zo kan je de informatie doorgeven aan volgende generaties.
www.bol.com/nl/f/op-zoek-naar-biografisch-portret-in-verleden/38513802 ...
Zoekreeks 3 - Op zoek naar een biografisch portret in het verleden (K. van der Wiel)
Iedere liefhebber van geschiedenis kent het wel: je vindt een paar snippers boeiende informatie over iemand en raak geïntrigeerd. Maar wou zou meer informatie over de betreffende persoon te vinden zijn? Hoe moet zo'n onderzoek opgezet worden? Hoe kunnen de gegevens over de persoon zelf gecombineerd worden met meer algemene informatie over zijn of haar beroep en leefomgeving? Dit boek geeft praktische antwoorden op bovengenoemde vragen.