Websites 1 - 10 van 29:
www.archieven.nl/nl
Archieven.nl Aanrader!
Op deze website zijn archievenoverzichten, inventarissen en nadere toegangen van circa 30 archiefdiensten te vinden.
www.wardeadregister.be/nl
Het Belgian War Dead Register streeft ernaar zoveel mogelijk biografische gegevens over elke gesneuvelde weer te geven, bijvoorbeeld: geboorteplaats, geboortedatum, kinderen, militaire graad, begraafplaats, enzovoort. Bij de meeste gesneuvelden kan je ook het originele kaartje uit het archief van de dienst Oorlogsgraven bekijken. Het Belgian War Dead Register bevat ook meer dan 10.000 foto’s. Dit alles vind je in het War Dead Register, de online gegevensbank van het War Heritage Institute. Met originele fiches van gesneuvelde militairen. Van 1914 – 1918 en 1940 – 1945 vind je nu de namen en gegevens van de gesneuvelden. De datums waar tussen overleden militairen in wettelijk vastgelegd. Voor de Eerste Wereldoorlog is dit tussen 4 augustus 1914 en 30 september 1919 en voor de Tweede Wereldoorlog tussen 27 augustus 1939 en 2 september 1945. Iedereen voor of na deze datums worden niet beschouwd als gesneuvelden.
www.dominees.nl/dominees.php
Databank van alle predikanten in Nederland van aanvang van de Reformatie tot
Deze databank is sedert 2008 in ontwikkeling. Er wordt gestreefd naar een totaalbestand van alle predikanten die ooit in Nederland in functie zijn geweest, op basis van archiefmateriaal.
www.genealogieonline.nl
Genealogie Online Aanrader!
Een grote verzameling genealogische data (stambomen, parentelen, kwartierstaten en bidprentjesverzamelingen) van diverse genealogen die hun gegevens eenvoudig op deze site publiceren.
www.vpnd.nl
Genealogisch bronmateriaal `Van Papier Naar Digitaal`
Een initiatief van Hans den Braber en Herman de Wit ter bevordering van het online brengen van genealogische bronnen.
geniwal.be
GéniWal | Genealogische databank en vereniging voor Wallonië
GéniWal is de grootste Waalse genealogische vereniging. Via haar website kan je (tegen vergoeding) twee grote databanken raadplegen: Isadora: bijna 3.000.000 familienamen van personen die hoofdzakelijk woonden in Wallonië, GeniWalActes: meer dan 1.800.000 getranscribeerde akten (geboorte/doop, huwelijk, overlijden/begrafenis...), GéniWal beheert ook een online genealogisch bewerkingsprogramma (Isabella) waarmee genealogische gegevens uit gedigitaliseerde akten door vrijwilligers ingevoerd kunnen worden in een databank.
www.rijksstraatwegen.nl/geschiedenis
Geschiedenis Rijksstraatwegen 1821-2021
Een beschrijving en opsomming van Rijksstraatwegen in Nederland
www.gezinsbladen.nl
Na de uitgifte van mijn boek "Uitgebreid kwartierenboek van de familie Tobé" in 1988, had ik de behoefte om mijn gegevens met aanvullingen/wijzigingen in een andere vorm beschikbaar te stellen. Ik heb toen alle gegevens beschikbaar gesteld in de vorm van GezinsBladen, ieder gezin werd op een aparte pagina gepresenteerd met alle gegevens die van dat gezin beschikbaar zijn. Omdat alle gezinnen aan elkaar gerelateerd zijn, ontstond een van de grootste databases waarin iedere individu "familie" van elkaar is. Al deze gegevens worden bijgehouden in een GedCombestand, die, iedere keer na de nodige aanvullingen/verbeteringen, weer op deze site gezet wordt. Denk bij het overnemen van de gegevens wel aan bronvermelding.