Websites 1 - 10 van 80:
krantencatalogus.be
Abraham | Catalogus van Belgische kranten
Abraham is een online catalogus van Belgische kranten bewaard in Vlaamse bibliotheken en andere erfgoedinstellingen. De databank kan vrij worden geraadpleegd op krantencatalogus.be. De krantendatabank is genoemd naar de Antwerpse uitgever Abraham Verhoeven (1575-1652). Die gaf in 1605 een van de allereerste kranten ter wereld uit en is een pionier van de dagbladpers. De krantendatabank werd eerst gerealiseerd in een project dat liep van november 2007 tot december 2010. De nadruk lag op kranten uit de periode 1830-1950. Die zijn, door hun slechte papierkwaliteit, het meest kwetsbaar. In de jaren erna zette de Vlaamse Erfgoedbibliotheken de ontwikkeling van de databank voort.
www.amsab.be/collectie/digitale-bronnen
In deze rubriek vindt u de digitale en gedigitaliseerde bronnen (alfabetisch gerangschikt) die Amsab-ISG op het internet ter beschikking stelt voor raadpleging en onderzoek. Waar mogelijk werden de bronnen volledig doorzoekbaar gemaakt door middel van OCR. De documenten worden ter beschikking gesteld in de vorm van pdf-bestanden. Vele van deze digitale bronnen zijn ook te raadplegen via de onlinecatalogus en zijn via deze weg ook full text doorzoekbaar.
www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&mizig=0&miadt=0&milang=nl&misort=l ...
Archieven.nl - Zoek in de kranten
De krantencollecties van Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg, Regionaal Archief Dordrecht, gemeentearchief Kampen, gemeentearchief Roermond, gemeentearchief Vlissingen, gemeentearchief Zaanstad, RHC Eindhoven, EHC Sittard-Geleen en Regionaal Archief Rivierenland.
www.kroniekvanenkhuizen.nl/de-historische-krant?navId=25
De historische krant : Kroniek van enkhuizen
Kroniek van Enkhuizen periode 1870 tot 1960.
historischcentrumoverijssel.nl/archieven/?mivast=20&mizig=91&miadt=45& ...
De Koerier – Deventer Dagblad (Stadsarchief Deventer)
via het Historisch Centrum Overijsswl
www.delpher.nl/nl/kranten
In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor u gemakkelijk te maken. Het maakt niet uit wat voor onderzoek u doet en op welk niveau. Delpher biedt voor iedereen de originele teksten uit meer dan ruim 1,7 miljoen kranten, 7 miljoen tijdschriftpagina’s en meer dan 900.000 boeken van de 15de tot de 21ste eeuw. In het totaal vindt u in Delpher meer dan 100 miljoen pagina’s en dit aanbod zal de komende jaren alleen maar groeien.
www.digibron.nl
Digibron.nl | kenniscentrum gereformeerde gezindte
Kranten als Reformatorisch Dagblad, Gereformeerd Weekblad, De Klok en de Goudse Kerkbode.
www.dekrantvantoen.nl//index.do
Digitaal archief krantenarchief van Noord-Nederland
het digitale archief van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, de weekbladen van NDC mediagroep en meer: miljoenen artikelen, foto?s, illustraties en advertenties.
aalst.courant.nu
Digitaal krantenarchief - Stadsarchief Aalst
Wil je weten hoeveel een brood kostte in de tijd van Daens? Ben je op zoek naar waar men 100 jaar geleden zijn fiets kocht? Stond je grootmoeder ooit in de krant met de geboorte van haar drieling? Wil je ontdekken hoeveel keer je vader ooit in de krant gestaan heeft? Hier vind je mogelijk een antwoord op deze vragen! Je kan hier namelijk de krantencollectie van het stadsarchief Aalst doorzoeken en raadplegen. De oudste krant is een exemplaar van "De Standaerd van Vlaenderen" uit 1836, de recentste is "De Voorpost" van 1992. Voor een periode van zo'n 160 jaar zijn meer dan 100 verschillende krantentitels doorzoekbaar. In totaal zijn meer dan 160.000 krantenpagina's op woordniveau gedigitaliseerd!