Websites 1 - 10 van 11:
www.amaliavansolms.org
Om haar doelstelling te realiseren, verzamelt ‘Amalia’ informatie in de ruimste zin des woords over velerlei onderwerpen uit de historie van Baarle, Castelré, Ulicoten en Zondereigen. Vanuit het Heemhuis worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo worden regelmatig lezingen, cursussen, wisseltentoonstellingen, wandel- en fietstochten of busreizen aangeboden. Voor de meer actieve leden zijn er verscheidene werkgroepen en een eigen bibliotheek en documentatiecentrum (BiDoc). Studieresultaten worden gepubliceerd in themaboeken, in ons driemaandelijks tijdschrift ‘Van Wirskaante’ of op deze website in de rubriek 'Historie'.
users.skynet.be/marcverlinden/tenboome
Boom ligt in de Rupelstreek, klein-Brabant. Informatie over de vereniging, publicaties en activiteiten.
adriaenghys.be
Heemkundige Kring Adriaen Ghys vzw
De heemkundige kring Adriaen Ghys werd genoemd naar de man die in 1667 de eerste ?mastboom? in het Grotenhoutbos gezaaid heeft.De kring stelt zich tot doel het bewaren, bestuderen en bekendmaken van de geschiedenis en de volkskunde van ons dorp. In samenwerking met het gemeentebestuur en de cultuurdienst wil de kring zorg dragen voor het natuurlijk en cultureel erfgoed van Vosselaar.
www.devlierbes.be
Heemkundig erfgoed in de gemeente Beerse ? Vlimmeren
heemkringklt.com
Heemkundige Kring Kasterlee-Lichtaart-Tielen
Heemkundige Kring Kasterlee-Lichtaart-Tielen
hetbezemklokje.be
Het Bezemklokje is een heemkundekring die het verleden van Turnhout wil koesteren, bewaren en delen.
users.skynet.be/hoembeka
Heemkundige kring van Hombeek. Overzicht van activiteiten, publicaties en geschiedenis van Hombeek.
users.telenet.be/jaak.jacobs1/Lille/index.htm
Lille, heemkunde en genealogie
Sint-Pieter, heemkunde en genealogie (Auteur: Jaak Jacobs)
www.nicolaus-poppelius.be
Op 15 oktober 1977 werd te Ravels de heemkundekring Nicolaus Poppelius opgericht. Meteen was dit de eerste vereniging die na de fusie van de drie dorpen Ravels, Weelde en Poppel voor de nieuwe gemeente ontstond. Aanvankelijk bestonden de activiteiten in het organiseren van lezingen, tentoonstellingen en uitstappen. Al vlug echter begonnen er ook boeken te verschijnen. Niet minder dan acht titels zagen het levenslicht. Dan begon het werk aan een museum op volle toeren te draaien. Eens dat project ook gerealiseerd was, startte het bestuur een tijdschrift op. Het kreeg de titel "De drie Goddelijke Deugden". Daarmee wordt verwezen naar de bijnaam die de drie dorpen sedert mensenheugenis dragen.