stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'De Laat' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - 6 van 6:

streekarchiefvp.nl

Streekarchief Voorne Putten & Rozenburg

Het Streekarchief is een gemeenschappelijke regeling en vormt zodoende de verzamelplaats voor de archieven van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Daarnaast beheert het Streekarchief tal van particuliere archieven, zoals dat van kerkgenootschappen, bedrijven, verenigingen en families. Bovendien is er een uitgebreide collectie foto’s en documentatie aanwezig, zodat het Streekarchief de aangewezen plek is voor iedereen met vragen over de lokale geschiedenis.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.rijckheyt.nl

Rijckheyt | Centrum voor regionale geschiedenis (HCL locatie Heerlen)

Rijckheyt is het centrum waar de historische archieven en collecties van de gemeenten Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Nuth, Simpelveld en Voerendaal worden beheerd en beschikbaar gesteld. Het cultuur-historisch erfgoed, ons collectieve publiek geheugen, is daarmee beschikbaar op één centrale plaats.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.arch.be/index.php?l=nl&m=praktische-info&r=onze-leeszalen&d=luik

Archives de l'Etat à Liège

Het Rijksarchief te Luik is een van de 19 vestigingen van het Rijksarchief (België). Het Rijksarchief te Luik is het grootste archiefdepot van Wallonië en het op twee na grootste van het land: het bewaart momenteel meer dan 26 lopende kilometer documenten. Het Rijksarchief Luik bewaart archief van instellingen, verenigingen, families of natuurlijke personen die hun zetel of verblijfplaats hebben of hadden op het grondgebied van de provincie Luik. Het oudste document dat in het Rijksarchief te Luik is terug te vinden, dateert van 862!

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.arch.be/index.php?l=nl&m=praktische-info&r=onze-leeszalen&d=eupen

Staatsarchiv in Eupen

Het Rijksarchief te Eupen (België) (in het Duits Staatsarchiv in Eupen en in het Frans Archives de l'État à Eupen), is een van de 19 Rijksarchiefdiensten van het Rijksarchief. Dit Rijksarchief is sinds 1988 gevestigd aan de voet van de Kaperberg, huisnummers n°2-4, in de nabijheid van het station van Eupen (provincie Luik). Het gebouw, dat werd opgetrokken in 1721, was vroeger eigendom van lakenwever Rehrmann. Het Rijksarchief te Eupen bewaart het archief van instellingen, instanties, families en particulieren waarvan de zetel of wettelijke verblijfplaats zich bevindt of bevond in het gerechtelijk arrondissement Eupen, in de provincie Luik. Het arrondissement Eupen bestaat vandaag uit de gemeentes Eupen, Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Kelmis, Lontzen, Raeren en St-Vith.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

arch.arch.be/index.php?l=nl&m=praktische-info&r=onze-leeszalen&d=doorn ...

Archives de l'Etat à Tournai

Het Rijksarchief te Doornik is een van de 19 vestigingen van het Rijksarchief in België. Het is gevestigd in de rue des Augustins te Doornik, in de provincie Henegouwen, op de terreinen van de voormalige drukkerij Casterman en beschikt over een oppervlakte van iets meer dan 2000 m2 waar 13 strekkende kilometer archief kan worden opgeslagen. Het publiek kan er terecht voor de raadpleging van archief van overheidsadministraties, notarisarchief, privéarchief of de geboorte-, huwelijks- en overlijdensregisters van 1590 tot 1900 van Waals-Brabant. Er kunnen ook diverse wetenschappelijke en administratieve werken worden ingekeken. De leeszaal biedt plaats aan 60 bezoekers. De eerste vestiging van het Rijksarchief te Doornik dateert uit 1834.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

AEZEL.eu

Limburgs knooppunt voor genealogie en Genealogie

Talloze vrijwilligers uit de hele provincie Limburg hebben de afgelopen jaren vele miljoenen genealogische, geografische basisbestanden, verhalen en collecties ingevoerd in de database van de website https://AEZEL.eu (sinds oktober 2020 in de lucht). De originele bronnen zijn beschikbaar gesteld door archieven en heemkundeverenigingen. Stichting LGGI coördineert het platform. AEZEL is daardoor een belangrijke kennisbron voor genealogische en geografische historische data in Limburg en ook door de provincie Limburg aangewezen als knooppunt voor genealogische en kadastrale informatie. De database bevat niet alleen alle gegevens uit de genealogische site AlleLimburgers (die op termijn uit de lucht gaat), maar ook nagenoeg alle kadastrale registers en minuutplans uit 1832-1840 zijn digitaal toegankelijk incl. scans van de originele bronnen. Aan het toevoegen van de meer recente kadastrale informatie en ook bevolkingsregisters wordt gewerkt. AEZEL is uniek omdat al deze gegevens in één database staan. Hierdoor kan in een keer in alle bronnen naar personen, locaties en hun geschiedenis worden gezocht. Of dit nu een boreling, een eigenaar, een bewoner, een overledene of een begravene betreft, je vindt met een paar klikken brongegevens uit aktes, registers, bidprentjes, begraafplaatsen. Belangrijker nog, hierdoor wordt het steeds meer mogelijk om verbanden tussen erfgoeddata te leggen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website